ua en ru

На Донбасі бойовики випустили майже 40 мін, поранені троє українських військових

На Донбасі бойовики випустили майже 40 мін, поранені троє українських військових Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню

На Донбасі 5 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

Зазначається, що бойовики стріляли із заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було зафіксовано один обстріл поблизу населеного пункту Авдіївка. Там бойовики з міномета калібру 82 мм випустили 7 мін, здійснили 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомета, а також вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив дев’ять обстрілів позицій ЗСУ:

  • двічі поруч з Зайцевим - з 82-мм мінометів випустили 13 мін, а також вели обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік Новотошківського - з міномета калібру 120 мм - 10 мін;
  • чотири рази в районі населеного пункту Оріхове - зі ствольної артилерії калібру 122 мм випустили 4 снаряди, з мінометів калібру 120 мм - 7 мін та 2 міни із 82-мм міномета;
  • поблизу Новозванівки - з протитанкового ракетного комплексу;
  • поруч з Луганським - зі станкового протитанкового гранатомета - 3 постріли, а також бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Окрім цього, упродовж минулої доби противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали - з нашого боку режим тиші було дотримано", - зазначили у штабі.

Вчора, 5 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще 2 військовослужбовці Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли, втрат немає.

Нагадаємо, 4 березня бойовики на Донбасі шість разів порушили режим "тиші". В результаті обстрілу четверо військових отримали поранення.

Крім того, днями на Донбасі в результаті обстрілу з боку бойовиків був пошкоджений газопровід поблизу Новоселівки.