ua en ru

На Донбасі бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ через блокпост через "наказ" ватажків

На Донбасі бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ через блокпост через "наказ" ватажків Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Російський офіцер, який був присутній на місці, не зміг врегулювати ситуацію

На окупованому Донбасі бойовики не пропустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ через блокпост через "наказ" ватажків. Про єтом йдеться в звіті місії.

"На блокпості поблизу автобусної зупинки в мікрорайоні "Трудовська" в Петровському районі підконтрольного ДНР Донецька (20 км на північний захід від Донецька) член ДНР заявив, що вони отримали від свого командира наказ не пропускати патрулі місії на територію мікрорайону", - йдеться в звіті.

Як зазначається, російський офіцер, який був присутній на місці не зміг врегулювати ситуацію, і повідомив спостерігачам, що в цьому районі нібито є снайпери Збройних сил України.

"Пізніше представник Російської Федерації при СЦКК висловив жаль з приводу того, що стався цей інцидент", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки (США) закликав Російську Федерацію (РФ) змусити бойовиків на Донбасі припинити погрожувати спостерігачам Спеціальної моніторингової комісії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ).