ua en ru

США закликали Росію змусити бойовиків на Донбасі припинити погрожувати спостерігачам ОБСЄ

США закликали Росію змусити бойовиків на Донбасі припинити погрожувати спостерігачам ОБСЄ Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Вашингтон засудив напад на спостерігачів ОБСЄ на Донбасі 20 червня

Державний департамент Сполучених Штатів Америки (США) закликав Російську Федерацію (РФ) змусити бойовиків на Донбасі припинити погрожувати спостерігачам Спеціальної моніторингової комісії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ). Про це повідомляє DW.

"Вашингтон вкотре закликав Росію вплинути на сепаратистів для припинення кампанії загроз і принижень моніторингової місії спостерігачів ОБСЄ на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Держдеп США засудив "залякування" спостерігачів СММ ОБСЄ на Донбасі. Держдепартамент також звернувся до Росії з вимогою вплинути на лояльних до неї сепаратистів для припинення кампанії "приниження" і виконання мінських угод.

У прес-службі Держдепу наголосили, що інцидент в районі Ясинуватої 20 червня 2017 року став частиною "масштабних зусиль" сепаратистів, спрямованих на те, щоб не дати світовій спільноті побачити, що відбувається на контрольованих ними територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 20 червня 2017 року бойовики ДНР обстріляли спостерігачів СММ ОБСЄ і проявили агресію по відношенню до них.