ua en ru

На Донбасі бойовики обладнали приховані позиції реактивних систем залпового вогню, - ГУР

На Донбасі бойовики обладнали приховані позиції реактивних систем залпового вогню, - ГУР Фото: RSZO BM-21 "Grad" (uk.wikipedia.org)

Перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях продовжує становити небезпеку для населення

На Донбасі бойовики обладнали приховані позиції важкого озброєння, в тому числі реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Про це повідомив на брифінгу в неділю прес-секретар Міністерства оборони полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, і їх злочинна діяльність продовжують становити небезпеку для місцевого населення. Окупанти, в порушення комплексу заходів з виконання Мінських угод (прийняті 12 лютого 2015), обладнують приховані позиції важкого озброєння, в тому числі реактивних систем залпового вогню", - заявив він.

Зокрема, в житловій зоні населеного пункту Митьково-Качкарі (Новоазовського району) був обладнаний склад боєприпасів до РСЗВ БМ-21 "Град" однієї з військових частин так званого "1-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ". 29 березня 2018 року на зазначеному складі сталася пожежа, загоряння снарядів і детонірованія детонаторів. Під час ліквідації наслідків пожежі отримали поранення декілька російських військовослужбовців.

Нагадаємо, на Донбасі в результаті обстрілів бойовиків двоє українських військовослужбовців отримали поранення.