ua en ru

Бойовики знизили інтенсивність вогневих ударів по позиціях ООС, - Тимчук

Бойовики знизили інтенсивність вогневих ударів по позиціях ООС, - Тимчук Ілюстративне фото (twitter.com/PavloKlimkin)

На Маріупольському напрямку виявлені міни ПМН-2

На Донбасі підрозділи 1 і 2 АК оперативного угруповання бойовиків за тиждень здійснили близько 135 вогневих нальотів з 82/120-мм мінометів, 122-мм переносних реактивних пускових установок "Град-П", танків і БМП. Про це заявив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що інтенсивність вогневих ударів бойовиків по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній території Україні дещо знизилася - за минулий тижневий період їх було близько 160.

"Найбільш інтенсивно вогневі удари наносилися супротивником по позиціях українських військ в районі населених пунктів: Авдіївка, Кримське, Причепиловка, Луганське, Світлодарськ, Талаківка, Новоолександрівка, Піски, Павлопіль, Зайцево, Лебединське, Гнутово, Водяне та Широкіно", - зазначив Тимчук.

За його словами, внаслідок несприятливих погодних умов бойовики були змушені знизити інтенсивність ведення повітряної розвідки. У період з 17 по 23 липня зафіксовано 20 розвідувальних польотів БПЛА Військових сил Російської Федерації, з них - 12 польотів БПЛА "Гранат-2" і 8 польотів БПЛА "Орлан-10", які здійснювалися з заходом в оперативно-тактичну глибину оборони об'єднаних сил

Тимчук акцентував увагу на тому, що на Маріупольському напрямку виявлені міни ПМН-2, які Україна знищила в 1999 році відповідно до взятих на себе міжнародних зобов'язань (на основі Оттавського договору/Конвенції від 18 вересня 1997 року про заборону протипіхотних мін) і з тих пір не застосовує і не зберігає їх.

Бойовики знизили інтенсивність вогневих ударів по позиціях ООС, - Тимчук
Бойовики знизили інтенсивність вогневих ударів по позиціях ООС, - Тимчук
Бойовики знизили інтенсивність вогневих ударів по позиціях ООС, - Тимчук

Скріншот (facebook.com/dmitry.tymchuk)

Нагадаємо, у районі проведення операції об'єднаних сил упродовж минулої доби, 24 липня, бойовики 33 рази порушили режим припинення вогню, в тому числі тричі з забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння.