ua en ru

На Донбасі бойовики почали створення воєнізованої охорони, - ГУР

На Донбасі бойовики почали створення воєнізованої охорони, - ГУР Фото: Боцовики (facebook.com/abazia)

Російська влада хоче посилити контроль за населенням окупованих територій

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики почали створювати нові воєнізовані структури, що виконуватимуть завдання як підрозділи охорони. Про це повідомляє головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, передає прес-служба відомства.

"Російська окупаційна влада з метою посилення контролю за населенням тимчасово окупованих територій сходу України здійснює заходи щодо створення нових воєнізованих структур (підрозділів охорони) з так званими "поліцейськими функціями". Передбачається, що основним завданнями таких підрозділів будуть під приводом "охорони громадського порядку" придушення будь-яких акцій громадської непокори", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комплектування нових структур особовим складом здійснюватиметься за рахунок так званих "резервістів", які були залучені до зборів на окупованих територіях у січні-лютому цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація під приводом навчань планує провести доукомплектування "армійських корпусів" на окупованому Донбасі.