ua en ru

На Донбасі бойовики 15 разів порушили режим "тиші", поранені двоє військових

На Донбасі бойовики 15 разів порушили режим "тиші", поранені двоє військових Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

НЗФ Росії використовували заборонені мінськими домовленостями озброєння

З початку поточної доби, 2 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого двоє військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Так, бойовики на Донбасі застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"Злочинні та нахабні дії російських окупантів безкарними не залишилися - вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче придушила ворожу активність. Об'єднані сили продовжують вживати заходів щодо збереження життя і здоров'я військовослужбовців і цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" ворог обстрілював українські позиції неподалік Авдіївки, поблизу населеного пункту Гнутове.

Також обстріли були зафіксовані поблизу Хутора Вольний, по околицях Оріхове, по населеному пункту Кримське, поблизу Новоолександрівки і Південного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

"Внаслідок обстрілу ворожих двоє українських воїнів отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні бойовики з допомогою безпілотника здійснили напад на позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Гнутово. В результаті вибуху осколкове поранення отримав один український військовослужбовець.

Крім того, 1 травня в зоні проведення ООС в результаті обстрілу ворожих були поранені двоє українських військовослужбовців. Бойовики порушували режим припинення вогню поблизу дев'яти населених пунктів.