ua en ru

На Донбасі 1,3 млн мешканців перебувають на межі гуманітарної кризи, - ООН

На Донбасі 1,3 млн мешканців перебувають на межі гуманітарної кризи, - ООН Фото: обстріли на Донбасі

На Донбасі спостерігаються перебої з поставками води, газу та електроенергії

У зоні конфлікту на Донбасі 1,3 мільйона людей знаходиться на межі широкомасштабної гуманітарної кризи через перебої з поставками води, електроенергії та газу. Про це повідомляється в звіті Управління з координації гуманітарних питань ООН, оприлюдненому 15 травня.

Відзначають, що внаслідок обстрілів люди, що живуть по обидва боки від лінії розмежування на Донбасі, більш ніж на 24 години лишаються без світла та води.

У звіті повідомляють, що найбільше від перебоїв з електроенергією і водопостачанням страждає населення Авдіївки, Маріуполя, Попасної і Золотого (на підконтрольній території), Донецька, Докучаєвська, Стаханова, Спартака, Верхньоторецького і Ясинуватої (на непідконтрольній території).

Ризик смерті і травм від мін та боєприпасів (НРБ) продовжує залишатися високими, випадки записані майже щодня. За даними УВКПЛ, в березні-квітні, міни та вибухонебезпечні пережитки війни викликали 70 жертв серед цивільного населення (22 загиблих і 48 поранених), що становить 94-процентне збільшення в порівнянні з аналогічним періодом 2016 роки (36 жертв, чотири убитих і 32 поранених), - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, в ОБСЄ заявили, що бойовики на 750% збільшили число забороненого важкого озброєння на Донбасі.