ua en ru

Бойовики на 750% збільшили кількість забороненого важкого озброєння на Донбасі, - ОБСЄ

Бойовики на 750% збільшили кількість забороненого важкого озброєння на Донбасі, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (УНІАН)

Сепаратисти також застосовували заборонену зброю в 5 разів частіше за українців

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зареєструвала збільшення заборонених важких озброєнь на тимчасово непідконтрольної Україні території Донбасу на 750% за останні 3 місяці. Про це йдеться у листі Постійної ради ОБСЄ від СММ ОБСЄ в Україні 11 травня 2017 року.

"За останні 3 місяці СММ зареєструвала 750-відсоткове збільшення заборонених важких озброєнь на контрольованій території сепаратистами. У Луганську СММ продовжує спостерігати за присутністю близько 30 видів зброї, включаючи танки, гармати і багаторазові ракетні системи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією місії, сепаратистські сили під керівництвом Росії застосовували заборонену зброю більш ніж у 5 разів частіше, ніж українські військові.

В СММ ОБСЄ підкреслили, що реальні цифри є набагато вищими, враховуючи, що з січня сепаратистськими силами під керівництвом Росії було здійснено більш ніж 250 обмежень доступу СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР, стріляючи з автомата АК-47 біля автомобіля ОБСЄ, не пустили спостерігачів місії в окуповане село Соснівське (35 км на північний схід від Маріуполя) 8 травня 2017 року.