ua en ru

Доподатковий прибуток банку HSBC в 2010 р. зріс вдвічі в порівнянні з роком раніше - до 19 млрд дол

Банк HSBC в понеділок знизив прогноз прибутковості через жорсткість банківських вимог і розчарував інвесторів, не дотягнувши до очікувань згідно звіту про доходи в 2010 р. Прибуток HSBC до сплати податків за 2010 р. виріс більш ніж у два рази в порівнянні з 2009 р. - до 19 млрд дол., передає Reuters. Опитані агентством аналітики чекали 20 млрд дол.
Банк відзначив, що добре почав 2011 р., але новий глава компанії Стюарт Галлівер знизив прогноз довгострокової прибутковості акцій до 12-15% з 15-19% в минулому прогнозі.
Банки по всьому світу опинилися під тиском з боку регуляторів, які вимагають від них збільшити капітали, щоб зміцнити баланси і уникнути нової кредитної кризи, яка у 2008 р. привела до краху американський банк Lehman Brothers.
Новий фінансовий директор HSBC Іен Маккей сказав, що переглянутий прогноз рентабельності не тільки відображає посилення вимог до банківських капіталів, а й невизначеність глобальної економіки на тлі недавніх народних хвилювань на Близькому Сході і в Північній Африці.
Раніше конкуренти HSBC - Barclays і Credit Suisse також знизили прогноз прибутковості акцій.