ua en ru

До будинку голови Київської обласної організації "Батьківщини" вдерлися невідомі

До будинку голови Київської обласної організації "Батьківщини" вдерлися невідомі

Група невідомих осіб заблокувала в’їзд на територію

Близько 30 невідомих осіб у середу, 13 вересня, у камуфляжній формі з нашивками "СБУ" вдерлися до будинку голови Київської обласної партійної організації "Батьківщини" Костянтина Бондарєва під Вишгородом. Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Зазначається, що група осіб не представилася і заблокувала в’їзд на територію, де розташований будинок, не давши зайти до приміщення навіть його господарю. Згодом Костянтина Бондарєва таки запустили всередину, але прохід адвокатам заблокований.

За інформацією прес-служби, на місце події прибув народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко.

"На його вимогу показати документи люди в масках не відреагували. Після протизаконного жорсткого фізичного блокування з боку цих невідомих Власенку таки вдалося потрапити за ворота", - повідомили у "Батьківщині".

За його словами, зараз у будинку триває обшук із грубим порушенням законодавства, оскільки на місці події не присутні адвокати Бондарєва. Сергію Власенку вдалося з’ясувати, що обшук здійснюють представники ГУ СБУ у Києві та Київській області.

"Чинна влада діє абсолютно так само, як діяв режим Януковича: свавільно, зухвало і незаконно", – заявив у коментарі з місця подій Сергій Власенко.

У партії пов’язують обшук у Костянтина Бондарєва з "тиском на опозицію" та, зокрема, останніми рішеннями Київської обласної ради, яку очолює представник "Батьківщини" Ганна Старикова.

"Ми однозначно трактуємо сьогоднішні події як помсту за опозиційну діяльність партії в цілому та за останні резонансні рішення облради. Нагадаю, йдеться про звернення до парламенту з проханням врегулювати правові підстави імпічменту президента України, а також про визнання роботи Київської обласної держадміністрації незадовільною через вкрай низький рівень виконання бюджету. Ми і надалі будемо контролювати діяльність влади, попри силовий тиск, який чиниться на мене і моїх колег", – заявила на місці події Ганна Старикова.

Партія "Батьківщина" також звертається до СБУ з проханням прояснити ситуацію.

"Усе, що в ці хвилини відбувається під Вишгородом, ще раз доводить, що режим Порошенка у боротьбі з політичними опонентами нічим не відрізняється від попередніх режимів. Це ганьба для держави і сором для силовиків!", – йдеться в заяві "Батьківщини".