ua en ru

Посадовців міграційної служби викрили на відмиванні грошей та наркоторгівлі

Посадовців міграційної служби викрили на відмиванні грошей та наркоторгівлі Фото: Нацполіція затримала 8 посадовців ДМС (www.facebook.com/mvs.gov.ua)

Нацполіція затримала 8 посадовців міграційної служби

Національна поліція викрила посадовців Державної міграційної служби України на відмиванні грошей та збуті наркотиків. Про це повідомили у прес-центрі Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що працівники ДМС у змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов’язану з прискоренням процедури видачі біометричних паспортів.

"Також затриманих підозрюють у масштабній корупції та наркобізнесі. На даний час вісім осіб затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Антикорупційна спецоперація МВС: #Нацполіція викрила посадовців Державної міграційної служби на відмиванні грошей та збу...

Опубліковано МВС України 8 лютого 2018 р.

Слідство з'ясувало що за виготовлення документу поза чергою за 22 робочих дні посадовці вимагали у замовника 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочих дні - 11 тисяч гривень.

"Цього ж посадовця та його спільника - посередника з клієнтами - оперативники внутрішньої безпеки НПУ викрили у причетності до виготовлення, зберігання та збуту наркотиків різних видів", - зазначили у поліції.

Нагадаємо, наприкінці січня 2018 року правоохоронці затримали на хабарях посадовців міграційної служби у Дніпрі та Львові.