ua en ru

Службові особи смілянського відділення одного з комерційних банків викрали 2 млн 260 тис. грн.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Черкаській обл. твердять, що службові особи смілянського відділення одного з комерційних банків, а саме: директор, начальник відділу роздрібного продажу цього відділення, та директор одного з юридичних центрів з метою заволодіння коштами банку оформили 29 завідомо неправдивих кредитних договорів з відповідними додатками, в які заздалегідь внесли неправдиві відомості про особи позичальників. Потім на підставі цих договорів у касі банку шахраї отримали 290 тис. гривень. Невдовзі вони оформили ще 151 подібну угоду, внаслідок чого "розбагатіли" на 1 мільйон 510 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України

За попередніми даними правоохоронців, загалом зловмисниками було викрадено коштів на загальну суму 2 млн 260 тис. грн, внаслідок чого інтересам банку заподіяно збитків на вказану суму. В подальшому частину коштів у сумі майже 152 тисячі гривень вони легалізували, придбавши нерухомість.

За даним фактом слідчим прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Слідство триває.