ua en ru

Посада урядового уповноваженого з євроінтеграції буде ліквідована, - П'ятницький

Посада урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції буде ліквідована.

Посада урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції буде ліквідована. Про це на прес-конференції заявив урядовий уповноважений у питаннях євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, що мене звільнили з попередньої посади, тому що я не можу займати. З іншого боку створено інститут заступників міністрів з євроінтеграції. Надзвичайно важливе рішення уряду, яке ініціював особисто прем'єр (прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк). Це рішення для того, щоб створити нові можливості спільної скоординованої діяльності. Більш того, був створений відповідний інститут в секретаріаті Кабінету міністрів. В посаді, яка є якоюсь одиницею немає вже жодної потреби. Посада торгівельного представника, враховуючи, що левова частина угоди з ЄС стосується торгівлі, вона покриває всі питання пов'язанні з торгівлею", - сказав П'ятницький.

Нагадаємо, Кабмін 20 серпня 2014 р. ухвалив рішення створити так званий інститут торгових представництв України за кордоном. Його очолив Валерій П'ятницький. Через це подав у відставку міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.