ua en ru

На посаду глави Нацполіції оголосять конкурс, - Аваков

На посаду глави Нацполіції оголосять конкурс, - Аваков Фото: Арсен Аваков анонсував конкурс на посаду глави Нацполіції

Умови конкурсу на посаду глави Нацполіції будуть оголошені найближчим часом

На посаду глави Національної поліції України оголосять конкурс. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Призначення на посаду керівника Національної поліції України згідно з законодавством не передбачає проведення конкурсу. Однак, з огляду на той факт, що до людини, яка обійме посаду голови Національної поліції України, має бути беззастережна довіра, як українського суспільства, так і міжнародного політикуму, я прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на заміщення цієї посади", - написав він.

Для відбору кандидатів на посаду глави Нацполіції створять Консультативну комісію

Також Аваков повідомив про створення Консультативної комісії, до якої буде запрошено фахових експертів з міжнародного корпусу - стратегічних партнерів України - США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) та авторитетних експертів від української громадськості.

Критерії відбору кандидатів на посаду глави Нацполіції

За словами Авакова, на сьогодні діють спрощені критерії відбору кандидатів на посаду глави Нацполіції, але з 1 січня 2017 року вони суттєво змінюються та стають більш вимогливими.

Так, головний поліцейський України повинен відповідати таким критеріям, як:

  • відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію;
  • має вищу повну юридичну освіту;
  • має стаж роботи в галузі права не менш як сім років;
  • має досвід роботи на керівних посадах не менш як п’ять років.

"Після цього найкращий з відібраних кандидатів буде запропонований мною на розгляд Кабміну. Умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом", - повідомив Аваков.

ВІДКРИТИЙ КОНКУРС НА ГОЛОВУ НПУ – це логічний шаг реформи МВС, вибудова лінії довіри між суспільством та поліцією. Я, я...

Опубліковано Arsen Avakov 17 листопад 2016 р.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України прийняв відставку глави Національної поліції України Хатії Деканоїдзе.