ua en ru

Частка українського експорту в РФ скоротилася до 8,5%, - Порошенко

Частка українського експорту в РФ скоротилася до 8,5%, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент зазначив, що наразі зберігається тенденція до зниження

Президент України Петро Порошенко заявив, що частка українського експорту в Росію скоротилася до 8,5%. Про це він сказав в ході науково-практичної конференції "Уроки гібридної війни: воєнні аспекти", яка проходить у Генеральному штабі Міністерства оборони, передає прес-служба президента.

"Бажання Москви удушити нас економічно можна виміряти статистично. На початку десятиліття понад 30% українського експорту йшло на російський ринок, а в першому кварталі поточного року – його частка склала 8,5% з тенденцією до подальшого зниження", - підкреслив Порошенко та додав, що коли такий ринок невмотивовано закривається, це – глибокий шок для економіки, і удар по добробуту людей, які на той ринок працювали.


Він зазначив, що в цій ситуації Україні допомогла Угода про асоціацію з Європейським союзом.

"Ми не впали на коліна, а вистояли лише завдяки тим можливостям, які дала нам Угода про асоціацію з Європейським Союзом", - заявив президент.

Нагадаємо, за оцінками Національного банку України введення нових експортних торгових обмежень до українських товарів з боку Росії призведе до зниження українського експорту на 31%, або 1,3 млрд доларів.