ua en ru

Частка активного сальдо торговельного балансу у ВВП КНР за підсумками І півріччя 2011 р. знизилася з 2,2% до 1,44%

Частка активного сальдо торговельного балансу у ВВП Китаю за підсумками І півріччя 2011 р. знизилася до 1,44%. Про це заявив вчора на прес-конференції представник Міністерства комерції КНР Шень Даньян, передає "Сіньхуа".

В останні роки в Китаї спостерігається тенденція до тривалого зниження частки активного сальдо торговельного балансу у ВВП країни. В 2008 р. ця цифра склала 6,7%, в першому півріччі 2010 р. - 2,2%. У цьому році ця тенденція, як очікується, продовжиться.

Торкнувшись відскоку вгору активного сальдо торговельного балансу в липні, Даньян назвав головними двома причинами стрімке зростання експорту Китаю в Бразилію, Росію та інші нові ринки і країни, що розвиваються і зниження цін на основні товари на світовому ринку.

Даньян зазначив, що в цілях досягнення торговельного балансу Мінкомерції Китаю буде активно розширювати імпорт передових технологій, ключових компонентів і рідкісних ресурсів, поступово вдосконалювати політику імпорту і вводити заходи щодо спрощення процедур торгівлі.