ua en ru

Долар до кінця року коштуватиме в районі 7,83-7,84 грн/дол., а євро - 9,4-9,5 грн/дол., - експерт

Долар до кінця року коштуватиме в районі 7,83-7,84 грн/дол., а євро - 9,4-9,5 грн/дол. Такий прогноз озвучив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Наш прогнозний рівень по долару 7,83-7,84 грн/дол. на кінець року, продажі наявного євро будуть в районі 9,4-9,5 грн/дол.», - сказав він.

Аналітик зазначив, що ситуація по євро достатньо важка. «Сьогодні все залежить від 3 країн - Греції, Португалії і Іспанії. Зокрема, від фактичної здатності і цих країн скоротити свої дефіцити держбюджетів. Якщо їм вдасться до кінця року зробити якісь кроки в цьому напрямі, то подальшого падіння євро не буде», - сказав він.

Експерт зазначив, що для національної валюти у аналітиків помірно позитивні прогнози. За його словами, це пов'язано з тим, що в травні 2010 р. покращав торговий баланс, відбулося скорочення імпорту товарів і в країну стали приходити інвестиції у вигляді кредитів і прямих іноземних інвестицій. «Ці суми менше ніж в квітні, але динаміка інвестицій дає підставу прогнозувати, що гривня до кінця року може посилитися», - зазначив він.