ua en ru

Долгополов програє у фіналі турніру серії АТР у Бостаді

Долгополов програє у фіналі турніру серії АТР у Бостаді Фото: Олександр Долгополов у Бостаді (instagram.com/alexdolgopolov)

Із нового тижня українець підніметься в рейтингу АТР із 89-го місця в топ-70

Перша ракетка України Олександр Долгополов не зумів здобути другий титул серії АТР у цьому сезоні, програвши досвідченому іспанцю Давиду Ферреру у фіналі турніру в шведському Бостаді (ґрунт). Поєдинок завершився з рахунком 6:4, 6:4, передає офіційний сайт змагань.

По ходу матчу українець зумів відіграти 6 матчболів, а також скоротив відставання в другому сеті з рахунку 5:1 до 6:4. Тільки з сьомої спроби Ферреру вдається завершити зустріч на свою користь. Зауважено, що Долгополов вийшов із тугою пов'язкою на правій щиколотці (тенісист отримав травму ще під час трав'яного сезону).

Для іспанця це вже 27-й титул у кар'єрі і третій - на кортах у Бостаді. Своєю чергою Долгополов сьогодні боровся за свій четвертий титул у кар'єрі і другий - в цьому році. Раніше українцю жодного разу не вдавалося виграти два турніри за один сезон.

Долгополов вперше в кар'єрі зіграв на кортах у Бостаді, де по ходу турніру був сильніше Леонарда Майера, Орасіо Себальоса, Карена Хачанова і Андрія Кузнєцова. З нового тижня українець підніметься в рейтингу АТР із 89-го місця в топ-70.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр Долгополов вийшов у фінал турніру серії ATP у шведському Бостаді (грунт), здолавши у півфіналі росіянина Андрія Кузнєцова у двох сетах.