ua en ru

Борги жителів Харківської області за газ збільшилися на 380 млн гривень

Протягом останнього року борги жителів Харківської області за спожитий природний газ збільшилися на 380 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Харківгаз Збут".

За даними прес-служби, при цьому за останні два місяці розмір заборгованості скоротився на третину, але все ще залишається на дуже високому для регіону рівні.

Станом на 1 червня, за оперативними даними, загальний борг побутових споживачів перевищив 700 млн грн.

У компанії відзначають, що така ситуація з розрахунками за спожите блакитне паливо ставить під загрозу стабільне газопостачання в регіоні та отримання Харківською областю необхідних для життєдіяльності обсягів газу, особливо в опалювальному періоді, оскільки "Харківгаз Збут" має зобов'язання розрахуватися за спожите регіоном паливо.

"Ми просимо наших споживачів терміново вирішити питання оплати за спожитий газ. Це набагато легше зробити в літній період, при зменшенні обсягів споживання та фінансового навантаження на сім'ї. Також нагадуємо, що споживачі, які не мають можливості самостійно розраховуватися за газ, можуть звернутися в органи соціального захисту для оформлення субсидій", - зазначила начальник відділу розрахунків компанії Тетяна Харченко.