ua en ru

Борги компаній Трампа досягають 650 млн доларів, - NYT

Борги компаній Трампа досягають 650 млн доларів, - NYT Фото: журналісти показали статки Дональда Трампа

Значна частина статків Трампа залежить від компаній, які заборгували ще 2 млрд доларів

Кредитні борги компаній, що належать кандидату в президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу, досягають 650 млн доларів. Про це йдеться в журналістському розслідуванні газети New York Times.

Зазначено, що для оцінки статків бізнесмена журналісти використовували дані з відкритих джерел про майно, пов'язане з Трампом, включаючи офіси та поля для гольфу.

Повідомляється, що виявлений журналістами кредитний борг удвічі перевищує суму, зазначену Трампом у фінансовій декларації для передвиборної кампанії.


Однак видання зауважує, що порушення тут немає, оскільки від Трампа і не вимагали розкрити всі його комерційні операції. Розслідування просто "підкреслює, яка частина бізнесу Трампа залишається оповитою таємницею", йдеться в статті.

Крім того, журналісти стверджують, що значна частина статків кандидата в президенти залежить від компаній, які заборгували перед кредиторами ще два мільярди доларів. Цей борг, за даними журналістів, може мати значний вплив на статки Трампа.

Сам бізнесмен стверджує, що його статки оцінюються в 10 мільярдів доларів. Однак він ніколи не розкривав суму сплачуваних податків і не дозволяв провести незалежну оцінку своїх активів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що керівництво передвиборної кампанії Трампа організовувало таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні від імені Партії регіонів.