ua en ru

Борг мешканців Києва за тепло склав 3,6 млрд гривень

Борг мешканців Києва за тепло склав 3,6 млрд гривень Фото: "Київенерго" (УНІАН)

Суттєву заборгованість за опалення і гарячу воду накопичив держбюджет

Борг столичних споживачів за тепло, опалення і гарячу воду склав 3,6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Київенерго".

"Заборгованість столичних споживачів теплової енергії на 1 липня склала 3,6 млрд гривень. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед Київенерго мають населення і житлово-експлуатаційні організації столиці - 1,4 млрд гривень та 781 млн гривень відповідно", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, суттєву заборгованість за опалення і гарячу воду накопичив державний бюджет. На 1 липня 2017 року заборгованість організацій, що фінансуються з держбюджету, склала 65,6 млн гривень, а борг держбюджету з компенсації пільг та субсидій - 1,1 млрд гривень.

Наголошується, що критична ситуація з розрахунками за опалення і гарячу воду зберігається в Деснянському і Святошинському районах. В перерахунку на одного жителя району найбільші борги перед компанією за опалення і гарячу воду повинні мешканці Подільського району - 3,5 тис. гривень.

Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії накопичили споживачі Подільського району - 6 млн гривень (вул. Вишгородська, 45), Печерського - 3,1 млн гривень (вул.. Євгена Коновальця, 44а) та Солом'янського - 2,1 млн гривень ( вул. Михайла Донця, 2А).

altaltalt

Фото: інфографіка "Київенерго"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, в яких районах Києва вимкнуть воду 27-29 липня 2017 року.