ua en ru

Борг телеканалу ATR за супутникове мовлення буде реструктуризовано

Борг телеканалу ATR за супутникове мовлення буде реструктуризовано Фото: редакція телеканалу ATR (RFE/RL)

Про це заявила шведська компанія SES, що надає послуги мовлення на супутнику ASTRA A4

Кримськотатарському телеканалу ATR не загрожує відключення через борги за супутникове мовлення. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Можливому ризику припинення супутникового мовлення кримськотатарськими телеканалами ATR і LALE було присвячено зустріч регулятора та шведської компанії SES, що надає послуги мовлення на супутнику ASTRA A4.

Участь у ній взяли члени Нацтелерадіо Сергій Костинський і Олег Черниш, а також представники SES Онно Зонневелд та Олександр Пелех.

Як заявили члени Нацради, телеканали ATR і LALE є національно-культурним надбанням корінного народу України, а їхнє відключення матиме негативні наслідки для свободи слова у Криму.

"ATR та дитячий телеканал LALE забезпечують збереження мови, релігії та традицій кримських татар. Їхнє відключення від супутникового мовлення негативно позначиться на подальшому культурному розвитку корінного народу Криму. Більше того, саме завдяки існуванню цих кримських телеканалів на півострові зберігаються залишки свободи слова і думки", - зазначив Костинський.

При цьому, як додав Черниш, супутникове мовлення є найбільш ефективним способом доставки сигналу телеканалів до кожної кримської, зокрема кримськотатарської, сімї, які зараз знаходяться під окупацією. "Тому продовження мовлення телеканалів - це можливість зберегти зв'язок між анексованим Кримом і материковою Україною", - сказав член Нацтелерадіо.

Своєю чергою, представники компанії SES підтвердили наявність боргів приватної компанії "Атлант-СВ" (ATR, LALE) за послуги мовлення через супутник ASTRA A4. "Втім, зараз телеканалам не загрожує відключення, про що нещодавно було оголошено у пресі. Між компаніями йде діалог щодо реструктуризації боргів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив представник SES Онно Зонневелд, шведська компанія поважає ту інформаційно-просвітницьку роботу, яку ведуть телеканали ATR і LALE. "Наша компанія усвідомлює ту роль, яку вони грають у житті кримськотатарського народу, в житті українського суспільства", - сказав Зонневелд, додавши, що SES співчуває колективу "Атлант-СВ", який опинився у скрутному становищі.

Члени Нацради Сергій Костинський і Олег Черниш під час зустрічі із представниками шведської компанії «SES», що надає пос...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 9 березень 2016 р.

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба Міністерства інформаційної політики, Кабінет міністрів України на найближчому засіданні розгляне питання про сплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR за рахунок коштів, частково передбачених у держбюджеті України на "вирішення проблем Криму".

Раніше в березні повідомлялося, що два кримськотатарських телеканали можуть припинити мовлення у Криму.

Нагадаємо, 23 лютого МІП презентував комунікаційну кампанію "Крим - це Україна".