ua en ru

МІП запустив інформаційну кампанію "Крим - це Україна"

МІП запустив інформаційну кампанію "Крим - це Україна" Фото: глава МІП Юрій Стець

Мета кампанії - консолідація громадської думки з Криму і формування громадянської позиції українців

Міністерство інформаційної політики (МІП) України сьогодні, 23 лютого, презентувало комунікаційну кампанію "Крим - це Україна". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

"Мета кампанії - консолідація громадської думки з Криму і формування громадянської позиції українців, в якій Крим, безумовно, це Україна. Крім іншого, вона спрямована на тих українців, які живуть у Криму і страждають від репресій окупантів. Їм сьогодні вкрай необхідна підтримка і солідарність України", - сказав радник глави міністерства Еміне Джеппар.

Перша частина кампанії - це білборди, на яких відомі українські журналісти і артисти розкажуть про "своєму Крим". В рамках кампанії також були підготовлені відео-ролики, в яких українці звертаються зі словами підтримки до жителів Криму. Національна рада України з питань телерадіомовлення надав роликам статус соціальної реклами. Крім того, кампанію підтримали кримські ЗМІ, серед яких телеканал ATR і Чорноморська телерадіокомпанія.

Документальний фільм, присвячений анексії Криму і нинішнім політичним репресіям по відношенню до українців в Криму, буде презентований на наступному тижні.

Нагадаємо, "прокурор" Криму Наталія Поклонська просить Верховний Суд Криму визнати кримськотатарський Меджліс екстремісткою організацією.