ua en ru

Борг підприємств і населення перед "Київенерго" складає більше 2 млрд грн, - гендиректор

На сьогоднішній день обсяг заборгованості за спожиту електро- і теплову енергію, яка накопичилася у споживачів перед ПАТ "Київенерго" складає більше 2 млрд грн, з яких 1,6 млрд грн - це борг за тепло. 

На сьогоднішній день обсяг заборгованості за спожиту електро- і теплову енергію, яка накопичилася у споживачів перед ПАТ "Київенерго" складає більше 2 млрд грн, з яких 1,6 млрд грн - це борг за тепло. Про це під час сьогоднішнього візиту на ТЕЦ-5 віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула заявив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сумарна заборгованість за електричну та теплову енергію - більше 2 млрд грн. Це як населення, так і житлокомунгосп. З них 1,6 млрд грн - це (борги) за тепло", - заявив Фоменко.

Він також зазначив, що для погашення цих боргів "Київенерго" "працює з споживачем" і припустив, що "буде взаємна відповідальність про погашення заборгованості, що склалася".

ПАТ "Київенерго" виробляє, транспортує і реалізує електроенергію. У "Київенерго" входить 5 структурно відокремлених підрозділів, що забезпечують м. Київ світлом, гарячою водою і теплом.

Основними акціонерами "Київенерго" є компанія ДТЕК (72,39% акцій) і НАК "Енергетична компанія України" (25% акцій).