ua en ru

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за тиждень виріс майже на 3 млрд грн

Борг споживачів перед "Нафтогазом" за тиждень виріс майже на 3 млрд грн

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" станом на 14 квітня 2015 р. становить 23 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі НАК.

Порівняно з минулим тижнем, заборгованість за спожитий природний газ збільшилася на 2,9 млрд грн (14,7%).

"Зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого в березні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.

Борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 70% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 22%, борг прямих промислових споживачів - близько 8%.

Заборгованість ВАТ "Київенерго" за газ, використовуваний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 1,3 млрд грн (60%). Суспільство залишається найбільшим підприємством-боржником, загальний борг якого становить майже 3,5 млрд грн.