ua en ru

Борг споживачів перед "Київенерго" скоротився у травні на 21,4% - до понад 1,5 млрд грн

Борг споживачів перед "Київенерго" скоротився у травні на 21,4% - до понад 1,5 млрд грн Фото: Київенерго

Заборгованість населення за гарячу воду у травні зросла майже на 15 млн грн

Заборгованість усіх категорій споживачів за теплову енергію перед "Київенерго" за підсумками травня 2015 р. скоротилася на 21,4% - до 1 млрд 555,2 млн грн. Про це повідомили у прес-службі "Київенерго".

Нагадаємо, на 1 травня борг мешканців столиці становив майже 2 млрд грн.

Так, найбільшим боржником є ​​житлово-експлуатаційні організації (ЖЕО) Києва і населення - майже 1,163 млрд грн.

"Сумарний борг за теплову енергію перед компанією установ, фінансування яких здійснюється з бюджетів, станом на 1 червня 2015 р. перевищив 192,4 млн грн. При цьому більше половини цієї суми накопичили установи та організації, які фінансуються з державного бюджету, - 103,8 млн грн. Борги установ і організацій, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів, у травні скоротилися на 128,6 млн грн ", - йдеться в повідомленні.

Заборгованість населення за гарячу воду у травні зросла на 14,7 млн ​​грн і станом на 1 червня досягла майже 82,3 млн грн.

Найбільші борги за гарячу воду накопичили споживачі будинків, які управляються комунальними ЖЕО Святошинського району столиці, - 11,4 млн грн, Дніпровського та Солом'янського районів - по 9,4 млн грн.

Протягом травня заборгованість населення за послуги із централізованого опалення скоротилася на 132,1 млн грн за рахунок сплати частини заборгованості за надані послуги в осінньо-зимовий період і склала 169,1 млн грн.

При цьому заборгованість держбюджету по відшкодуванню пільг та субсидій за цими послугами населенню становить 30,3 млн грн.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко пообіцяв киянам не підвищувати квартплату.