ua en ru

Борг Януковича: суд Лондона назвав дату фінального рішення

Борг Януковича: суд Лондона назвав дату фінального рішення Фото: Віктор Янукович (UN Photo/Lou Rouse)

Остаточне рішення по "боргу Януковича" оголосять 14 вересня

Апеляційний суд Англії та Уельсу оголосить остаточне рішення по так званому "боргу Януковича" 14 вересня. Відповідна інформація вказана на сайті суду.

Згідно з опублікованим графіком слухань, засідання щодо "боргу Януковича" і оголошення вироку призначено на 14 вересня.

Відзначимо, що мова йде про позику на 3 млрд доларів, яка була надана Росією під час президентства Віктора Януковича в кінці 2013 року.

Нагадаємо, в березні 2017 року Росія виграла суд у справі про державний борг України в 3 млрд доларів. В той же час виконання рішення було відкладено до розгляду апеляції.

Росія подала в суд на Україну по стягненню заборгованості у лютому 2016 року. Українська сторона заявляла, що спробує довести, що російські 3 млрд доларів, які Київ взяв в борг під час президентства Януковича, є "хабарем". Але вже в травні того ж року Україна надала у Високий суд Лондона свої заперечення, а навесні 2017 року суд першої інстанції прийняв сторону Москви.

Зазначимо, ще до цього в липні 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію, який в тому числі запровадив мораторій на виплату "боргу Януковича".