ua en ru

Борг київських водіїв з транспортного податку перевищив 72 млн гривень, - ДФС

Борг київських водіїв з транспортного податку перевищив 72 млн гривень, - ДФС Фото: автомобілі у Києві (РБК-Україна)

У столичній ДФС назвали суму боргу з транспортного податку

Борг київських водіїв з транспортного податку станом на лютий 2018 року перевищив 72 млн гривень. Про це повідомила начальник Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Людмила Демченко, передає прес-служба відомства.

"Станом на початок лютого 2018 в столиці податковий борг по транспортному податку з фізичних осіб становить 72,4 млн гривень, у тому числі 22,3 млн гривень - борг, що виник протягом 2017 року", - зазначила Демченко.

За її словами, в минулому році зареєстрували податкову заставу з транспортного податку з 1 321 боржника на суму 66,1 млн гривень, а це 91,2% від загальної суми податкового боргу.

Зазначимо, об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року. Ставка податку встановлюється в розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. за кожний легковий автомобіль, який є об'єктом оподаткування.

Нагадаємо, раніше в ДФС розповіли, наскільки подешевшають електромобілі в 2018 році.