ua en ru

Борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" за спожитий газ на 1 березня склав 2,9 млрд грн

Борг "Київенерго" за спожитий газ перед НАК "Нафтобаз України" на 1 березня склав 2,9 млрд грн, повідомляє прес-служба "Київенерго".

У зв'язку з цим рада профкомів "Київенерго" звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням врегулювати системні проблеми енергетичної галузі на найвищому державному рівні.

"Зокрема, втручання і вирішення потребують: питання відшкодування державним бюджетом компенсації різниці між чинними тарифами на теплову енергію, що використовується для потреб населення, і собівартістю її виробництва, а також дотримання виконавської дисципліни керівниками бюджетних установ та організації при оплаті за спожиту цими установами теплову та електричну енергію", - йдеться в повідомленні "Київенерго".

Крім того, зазначається, що загальний обсяг заборгованості перед товариством із різниці в тарифах становить 2,8 млрд. гривень, оскільки відсоток покриття витрат собівартості виробництва теплової енергії для потреб населення за останні три роки становить менше 50%.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2012 р. борг споживачів перед "Київенерго" за використану теплову енергію становить 1,7 млрд грн, за електроенергію - 1,2 млрд грн. Відзначимо, "Київенерго" з 20 березня почало відключати підприємства від електропостачання за борги.