ua en ru

Доповідача щодо скасування віз між Україною та ЄС висунули на посаду єврокомісара

Доповідача щодо скасування віз між Україною та ЄС висунули на посаду єврокомісара Фото: доповідач у Європарламенті по безвізу для України Марія Габріель

Прем'єр Болгарії висунув Марію Габріель на посаду єврокомісара

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов висунув депутата Європарламенту, члена правоцентристської партії GERB Марію Габріель, яка виступала доповідачем щодо скасування віз між Україною та ЄС, на посаду єврокомісара від Болгарії, передає Reuters.

"Завдяки професійним якостям і великому досвіду в Європейському парламенті, я переконаний, що Марія Габріель внесе важливий і цінний внесок в роботу Єврокомісії", - йдеться в заяві Борисова.

Повідомляється, що на посаді єврокомісара Габріель замінить Кристаліну Георгієву, яка на початку року стала головним виконавчим директором Світового банку. Також повідомляється, що кандидатура Габріель буде обговорюватися в Єврокомісії наступного тижня в ході її зустрічі з головою ЄК Жан-Клодом Юнкером.

За даними джерел, Габріель розглядається на заміну комісара ЄС по цифровій економіці і суспільству Гюнтера Еттінгера, який звільнив цю посаду в січні.

Нагадаємо, раніше представник Європейського союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС через кілька днів оголосить про спрощення візового режиму з Україною.