ua en ru

Доповідь представника ГПУ в Брюсселі буде сприяти розумінню Європою вироку Тимошенко, - Кузьмін

Зустріч 21 листопада представника Генеральної прокуратури України (ГПУ) з європарламентарями в Брюсселі буде сприяти розумінню Європою вироку Тимошенко по "газовій справі", а також стане "початком діалогу" двох сторін. Про це повідомив перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер", посилаючись на заяву депутата Європарламенту Ханнеса Свободу.
"Ханнес Свобода (заступник голови групи Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, депутат ЄП від Австрії) зробив заяву, в якій підкреслив, що це була дуже важлива зустріч, на якій європарламентарі почули українську владу, це початок діалогу, і він сподівається на продовження цього процесу в Європарламенті", - зазначив Кузьмін.
За його словами, на зустрічі, яка тривала близько двох годин, були присутні близько 20 осіб - депутати, їх помічники, радники та політики, однак зустріч носила закритий характер. Кузьмін виступив з доповіддю, де розповів про суть обвинувачення, а також вироку Юлії Тимошенко, і, зокрема, "показував слайди зі схемами скоєння злочинів, ухилення від сплати податків". На заході були присутні також і два депутати від БЮТБ - Григорій Немиря і Сергій Власенко, які також виступили з доповідями.
"За підсумками зустрічі європарламентарії, як і журналісти європейських ЗМІ, були здивовані тим, що (вони) не знали суті вироку. Причина цього - недостатнє інформування, нерозуміння процесів, які відбуваються", - додав Кузьмін.
Нагадаємо, 21 листопада в Брюсселі перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін провів зустріч з депутатами Європарламенту, в якій розповів подробиці розсідування кримінальної справи і вироку Тимошенко.
Печерський райсуд Києва 11 жовтня засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.