ua en ru

Договори про безвізовий режим та асоціацію з ЄС Україна може підписати у найближчі два роки, - депутат Європарламенту

Договори про безвізовий режим та асоціацію з Європейським союзом в остаточному варіанті можуть бути підписані у найближчі два роки. Про це в ефірі телемарафону "Українська незалежність" на "5 каналі" заявив депутат Європарламенту від Естонії Іварі Падар.

"Всі ці дискусії в Європейському союзі досить активні в двох пунктах - це договір про асоціацію, зону вільної торгівлі, і безвізовий режим, так як ви начебто вже 6 років як відкрили свою державу. Ці дискусії в активній фазі, ми це нещодавно обговорювали з фахівцем українського МЗС, і якщо все піде за планом може бути, що обидва договори буде укладено в остаточному варіанті протягом двох років", - заявив депутат Європарламенту.

Падар зазначив, що для того, щоб не виникло проблем під час ратифікації цих договорів у 27 країнах-членах ЄС, українська влада повинна довести, що суди над екс-урядовцями дійсно не є політичними.

"Дуже багато залежить від України: наскільки країна готова до цих процесів, наскільки готове законодавство і, звичайно, важливе питання загальні цінності - правова держава Україна чи ні. 27 держав Євросоюзу будуть ратифікувати ці договори, там питання будуть різні. Україна повинна буде добре пояснити: судові процеси по справах лідерів опозиції політичні або не політичні. Те, що потрапили політики під суд - це скрізь буває, це зовсім не новина, але головне потрібно показати - це політичні процеси або не політичні. І це факт, про це всі будуть питати", - уточнив Падар.