ua en ru

Договори оренди землі залишаться в силі після введення ринку земель сільгосппризначення, - Микола Присяжнюк

Всі існуючі договори оренди землі залишаться в силі після введення ринку земель сільськогосподарського призначення. Про це сьогодні під час робочої поїздки до Криму повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
За словами Присяжнюка, орендарі також зможуть використовувати право оренди як заставу при отриманні кредитів.
Міністр наголосив на важливості збереження існуючих правовідносин у сфері оренди сільгоспземель. "Наше завдання при завершенні земельної реформи - не порушити ту систему виробництва, яка вже склалася. Дуже важливо зберегти існуючий баланс, аби гарантувати обсяги виробництва та розвиток аграрного сектору", - зазначив Микола Присяжнюк.
За словами міністра, після введення ринку землі не лише у власників паїв, але й у орендарів з'являться нові можливості для залучення інвестицій у виробництво, адже земельна реформа передбачає можливість використання права оренди земельної ділянки в якості застави при отриманні банківського кредиту. "Ми повинні завершити земельну реформу таким чином, щоб орендарі могли право оренди закласти в банк", - сказав міністр.
Окрім того, Присяжнюк повідомив, що передбачається запровадження довготермінових договорів оренди строком до 50 років.