ua en ru

Домовитися про створення робочої групи для напрацювання закону про лікування засуджених за кордоном потрібно вже 4 листопада, - ПР

Влада і опозиція повинні вже в понеділок, 4 листопада 2013 р., прийняти рішення про створення робочої групи в парламенті для напрацювання закону про лікування засуджених за кордоном. Про це в ефірі ток-шоу "Шустер Live" заявила народний депутат від Партії регіонів (ПР) Інна Богословкая.

"У понеділок треба приймати рішення про створення робочої групи, тому що жоден із запропонованих законопроектів не підходить", - зазначила Богословська.

Водночас, на думку нардепа, майбутньої законопроект варто взяти на основі законопроекту Лабунської з урахуванням решти наявних законопроектів.

При цьому Богословська зазначила, що підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом є історично важливою подією для України, і тому влада й опозиція повинні знайти компроміс у вирішенні питання екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в частині її лікування за кордоном.

Відзначимо, на даний момент у Верховній Раді зареєстровано чотири законопроекти, які передбачають лікування засуджених осіб за кордоном.

При цьому керівники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський заявили, що найбільш оптимальним є законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської. У свою чергу в опозиції заявили, що готові проголосувати за цей законопроект. Сама автор законопроекту, як і представники Партії регіонів, зазначають, що він потребує доопрацювання.