ua en ru

Автор підготовлюваного до прийняття закону про лікування засуджених за кордоном наголошує на необхідності його доопрацювання

Позафракційний депутат Анжеліка Лабунська називає свій законопроект про лікування ув'язнених за кордоном компромісним і прогнозує його ухвалення в парламенті, водночас зазначаючи про необхідність його доопрацювання. Про це вона заявила в коментарі радіо "Свобода".

Зокрема, за словами Лабунської, треба його не розповсюджувати на осіб, які скоїли тяжкий злочин.

"По-перше, це вирішення не тільки питання Юлії Володимирівни, а взагалі засуджених, які потребують лікування за кордоном", - заявила депутат.

За словами Лабунської, основний момент, чим її законопроект відрізняється від законопроекту Сергія Міщенка, "це те, що суд ухвалює рішення з двох питань: про дозвіл на лікування і про звільнення від подальшого покарання у зв'язку з хворобою".

"Тому людина після проходження лікування може повернутися в країну вільною", - каже автор законопроекту.

Зазначимо, вчора керівники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський заявили, що саме цей законопроект є найбільш оптимальним для вирішення питання про лікування засудженої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном. При цьому в опозиції заявили, що готові підтримати цей законопроект.