ua en ru

Договір України з кредиторами допоможе виконати програму МВФ, - Лагард

Договір України з кредиторами допоможе виконати програму МВФ, - Лагард Фото: директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард

Домовленості допоможуть стабілізувати ситуацію з боргом країни

Нинішні параметри угоди України з кредиторами допоможуть відновити стабільність боргу і разом із зусиллями влади з проведення реформ істотно допоможуть виконати цілі, поставлені відповідно до підтримуваної МВФ програми. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає прес-служба Фонду.

"Домовленості України з кредиторами допоможуть стабілізувати ситуацію з боргом країни і виконати програму реформ в обмін на кредити МВФ", - вважає Лагард.

У той же час вона відзначила, що вітає "сьогоднішню угоду про умови обміну боргових зобов'язань між урядом України та де-факто комітетом кредиторів і власників суверенного і суверенно-гарантованого боргу України".

"Оголошені параметри угоди допоможуть відновити стабільність боргу і разом із зусиллями влади з проведення реформ істотно допоможуть виконати цілі, поставлені відповідно до підтримуваної МВФ програмою", - сказала Лагард.

Відзначимо, глава НБУ Валерія Гонтарєва заявляла, що реструктуризація держборгу буде сприяти зняттю лімітів на купівлю валюти.

Нагадаємо, Україна домовилася з основними кредиторами про списання 20% державного боргу (або 3,8 млрд дол.).