ua en ru

Додон звинуватив парламент у порушеннях Конституції

Додон звинуватив парламент у порушеннях Конституції Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

У Молдові стартує кампанія зі збору підписів за зміну форми правління

Президент Республіки Молдова Ігор Додон звинуватив парламент країни в порушеннях Конституції. Про це повідомляє місцеве видання Point.md, посилаючись на заяву голови на телеканалі НТВ Moldova.

"Додон вважає, що парламентська більшість, діючи на межі законності, нав'язує свою особисту думку Конституційного суду", - йдеться в повідомленні.

Так, за словами президента, Конституція була витлумачена таким чином, щоб у разі, якщо президент з чимось не згоден, була можливість підписання указу кимось іншим, що на його думку є узурпацією влади.

"Це не означає відставки президента країни, тому що його відставка здійснюється через референдум. Піти на референдум вони не хочуть, бо бояться", - заявив Додон.

Він підкреслив, що завтра, 28 жовтня 2017 року, Партія соціалістів розпочинає загальнонаціональну кампанію по збору підписів за зміну форми правління.

Також, найближчим часом Додон може оприлюднити ініціативу про організацію консультативного референдуму з питання про заборону уніонізму (рух за об'єднання Румунії та Молдови).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Молдові генеральна прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу на президента країни Ігоря Додона.