ua en ru

Дочка Нємцова оскаржила відмову допитати Кадирова

Дочка Нємцова оскаржила відмову допитати Кадирова Фото: Жанна Нємцова

Кадиров готовий дати свідчення у справі про вбивство Нємцова

Дочка Бориса Нємцова Жанна оскаржила в суді відмову Слідчого комітету Російської Федерації допитати главу Чечні Рамзана Кадирова у справі про вбивство її батька. Про це повідомляє ВВС з посиланням на адвоката Нємцової Вадима Прохорова.

Як повідомляється, скаргу до розгляду прийняв Басманний районний суд Москви.

"У скарзі адвокат просить суд визнати незаконним і необгрунтованим також відмову у допиті начальника РВВС Шелковського району Вахи Геремеева, командира батальйону "Північ" Алібека Делімханова, депутата Держдуми Адама Делімханова і члена Ради Федерації Сулеймана Геремеева. Клопотання про допит цих осіб було подано 22 квітня, але колишній керівник слідчої групи генерал-майор Ігор Краснов задовольнив його частково, погодившись допитати заступника командира батальйону "Північ" Руслана Геремеева, чиє місцезнаходження зараз невідомо", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Краснов відмовив у допиті інших на підставі того, що, на його думку, адвокати не вказали для цього достатніх причин і не було ясно, які питання вони хочуть задати. У свою чергу, адвокат дітей Нємцова вважає, що причини допитати цих людей виходять з матеріалів справи: обвинувачені у вбивстві Нємцова пов'язані з ними родинними і посадовими зв'язками.

Разом з тим, глава Чечні Рамзан Кадиров раніше заявляв, що готовий дати свідчення у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

"Я готовий дати свідчення із задоволенням. Які проблеми. Якщо тим більше вимагають діти (Нємцова - ред.)", - сказав Кадиров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кадиров є ключовим свідком у справі про вбивство Нємцова.