ua en ru

Видобуток вугілля ДТЕК у I кварталі виросла на 77% - до 10,2 млн т

Видобуток вугілля ДТЕК у I кварталі порівняно з аналогічним періодом минулого року виросла на 77,1% - до 10,239 млн т. Про це йдеться в операційні результати компанії, опублікованих на сайті Лондонської фондової біржі.

Експорт вугілля зменшився на 27,5%, до 566,9 тис. т, при цьому імпорт впав майже до нуля, склавши 1,4 тис. т проти 214 тис. т роком раніше.

Виробництво електроенергії збільшилося на 58,7% - до 14 тис. 784,7 ГВт, експорт електроенергії - на 80,1%, до 1 тис. 812,1 ГВт.

"Незадовільний рівень оплати за поставлену електроенергію став серйозним чинником, який створює загрозу невиконання запланованої програми модернізації енергетичними підприємствами України. Тим не менше, я хотів би відзначити, що ДТЕК продовжує фінансування масштабної реконструкції обладнання як вугільного, так і енергетичного блоку. Сумарні інвестиції в модернізацію виробництва, підвищення операційної ефективності і промислову безпеку в 2012 році плануються на рівні 9 млрд грн. Вже в першому кварталі 2012 року нам вдалося добути рекордні обсяги вугілля, завершити серйозну реконструкцію двох енергоблоків, і ми маємо намір покращити результати своєї роботи надалі", - зазначив виконавчий директор ДТЕК Юрій Риженков.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЭК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго".

Нагадаємо, обсяг видобутку вугілля в Україні в I кварталі виріс на 5,2% - до 15,7 млн т.