ua en ru

Видобуток сланцевого газу несе тільки негативні наслідки, - "Український вибір"

Протягом усього минулого тижня активісти київської команди «Буран» (учасниця проекту «Україна вибирає», що діє в рамках громадського руху «Український вибір»), одягнені в загальновійськові захисні комплекти (ОЗК) і протигази ГП-5, пікетували Адміністрацію Президента, Верховну Раду , Міністерство екології та природних ресурсів України, а також провели масову акцію на Хрещатику. Про це повідомляє прес-служба «Українського вибору».

«Видобуток сланцевого газу може стати другим Чорнобилем для України, тому ми сподіваємося, що чиновники, яких ми зустрічали протягом цього тижня, прислухаються до даної інформації і не дадуть знищити регіони, в яких проживають більше 700 тис. осіб. Здоров'я людини і природа нашої країни безцінні, і не варто їх наражати на небезпеку заради сумнівних тимчасових вигод!», - заявив капітан команди «Буран" Сергій Булавчик.

«Зараз як ніколи гостро стоїть питання захисту екології. Після того, як «нагорі» було прийнято рішення про видобуток сланцевого газу в Луганській, Донецькій, Харківській та Львівській областях, активісти «Українського вибору» включилися в марафон протестів, виступаючи за заборону експериментів на природі і здоров'я громадян України. Учасники руху заявили, що видобуток сланцевого газу має лише негативні наслідки, так як не зможе зробити Україну енергетично незалежною, як стверджують «експерти» від влади», - сказано в заяві.

Фото акцій «Бурану» дивіться тут

«Вся справа в тому, що прибуток від видобутку в процентному співвідношенні розподіляється наступним чином: 70% - компаніям Shell і Chevron, які належать найбагатшим сім'ям світу - Ротшильдів і Рокфеллерів, 15% - АТ «Надра України», а 15% - невідомої київській фірмі, яка, швидше за все, є підставною компанією для відмивання грошей», - підкреслили в «Українському виборі».

Видобуток сланцевого газу є вкрай небезпечною і може завдати непоправної шкоди довкіллю, впевнені в громадському русі. Так Франція, Швейцарія, Чехія та Болгарія, заборонили видобувати на своїй території сланцевий газ методом гідравлічного розриву, коли в сланцеві пласти під тиском впорскується суміш води і піску з хімікатами.