ua en ru

Видобуток вітчизняного газу не гарантує його низьку ціну для населення, - Коболєв

Видобуток вітчизняного газу не гарантує його низьку ціну для населення, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв

Видобутого в Україні газу недостатньо для гарантування його низької ціни для населення

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає, що видобувається в Україні газу недостатньо для гарантування низької ціни на нього для населення. Про це Коболєв заявив сьогодні в ефірі "5 каналу".

"Його (газу), що видобувається недостатньо. Гарантом (низької ціни для населення) він бути не може і не повинен... Низька ціна газу для населення дорівнює, як у математиці, корупція. Якщо ця політична партія ("Батьківщина") вважає, що видобувається газу достатньо, то виникає питання: Навіщо було в 2009 році, скажімо так, на політичному рівні підтримувати підписання контракту з "Газпромом", за яким Україна повинна була імпортувати до 50 млрд куб. м газу. Це суперечить", - сказав він.

Нагадаємо, також сьогодні комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства обговорив проект постанови №6279 "Про звернення Верховної Ради України до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з вимогою скасувати постанови, якими передбачено необґрунтоване встановлення тарифів на послуги з розподілу природного газу".