ua en ru

Видобуток на шельфі Чорного і Азовського морів до 2015 р. збільшиться майже вдвічі – до 1,87 млрд куб. м

За рахунок освоєння Одеського і Безіменного родовищ, видобуток природного газу складе понад 1,8 млрд. куб. м на рік. У 2011 році Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" планує утримати річний видобуток природного газу на рівні понад 1 млрд куб. м, а до 2015 року збільшити його в 1,8 разів - до 1,87 млрд куб. м. Про це повідомляє прес-служба "Чорноморнафтогазу".

Згідно зі стратегією розвитку компанії до 2015 року, зростання видобутку планується здійснити за рахунок інтенсифікації видобутку на діючих і введення в експлуатацію нових родовищ - Одеського і Безіменного. Перший газ з Одеського планується отримати вже в наступному році, а коли обидва родовища будуть повністю освоєні і їх виведуть на проектну потужність, річний видобуток із двох родовищ становитиме понад 1 млрд куб. м газу. Інші обсяги природного газу будуть видобуті з уже діючих родовищ на шельфі Чорного та Азовського морів.

Нагадаємо, у 2011 році на виконання доручень Президента України, Кабінету Міністрів щодо збільшення вітчизняного видобутку нафти і газу та за фінансової підтримки акціонера НАК "Нафтогаз України", "Чорноморнафтогаз" дооблаштовує два діючих і освоює одне нове родовище. Нові потужності Архангельського і Голіцинського родовищ дозволять "Чорноморнафтогазу" підтримати щорічний видобуток природного газу на рівні понад 1 млрд куб. м, а запуск нового Одеського родовища - значно збільшити поставки природного газу з шельфу Чорного моря.