ua en ru

Добкін упевнений, що по суті його справа буде розглядатися не раніше 2019 року

Добкін упевнений, що по суті його справа буде розглядатися не раніше 2019 року Фото: Михайло Добкін (Гонтар Володимир / УНІАН)

Нардеп вважає, що став жертвою ігор влади, тому його звинуватили в економічному злочині

Народний депутат Михайло Добкін ("Опозиційний блок"), якому суд 15 липня 2017 року обрав запобіжний захід, переконаний, що його справа буде розглядатися по суті не раніше 2019 року. Про це він заявив в ефірі телеканалу ZIK увечері в суботу.

"Я розумів, що суд не закінчиться на мою користь, і всі баталії навколо моєї справи триватимуть дуже довго. По суті суд розглядатиме справу не раніше, як за два роки. А за цей час скільки буде можливостей у влади, вона буде намагатись це використовувати для того, щоб постійно "вкручувати в мене голки", - сказав Добкін.

Він вважає, що став жертвою ігор влади, тому його звинуватили у начебто економічному злочині.

"Коли стало відомо, що на хабарі взяли двох представників коаліції і є докази, то вже не можна було це приховувати від громадськості, тому що як було озвучено, там працювали і працівники Федерального бюро розслідувань. Тому треба було терміново знайти кандидатуру з опозиції, щоб врівноважити і показати, що крадуть не тільки представники теперішньої влади, але й злочинна, попередня. Не можна було брати якісь політичні статті, тому що було зрозуміло, що це переслідування, тому оперлись на економічну, щоб врівноважити", - переконаний нардеп.

Нагадаємо, 15 липня 2017 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Добкіну, згідно з яким парламентар буде взятий під варту терміном на два місяці, якщо не внесе заставу у розмірі 50 млн гривень протягом 5 днів.

Генпрокуратура в діях Добкіна вбачає ознаки навмисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харків вартістю понад 220 млн гривень.