ua en ru

Добкін розповів про візит Януковича в Харків у 2014 році

Добкін розповів про візит Януковича в Харків у 2014 році Фото: Михайло Добкін в суді (УНІАН)

Янукович 22 лютого 2014 року прибув з візитом до Харкова

Михайло Добкін в залі Оболонського суду по справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича розповів про візит Януковича до Харкова в 2014 році. Про це він повідомив в ході свидетельствований в залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"22 лютого 2014 року прибував до Харкова з візитом Янукович. А коли він відлітав, ми не зустрічалися. Він прибув після 22 години на двох вертольотах. В одному з них знаходився покійний син Януковича і ще кілька людей, а у другому сам Янукович. В країні в цілому вже було жарко",- повідомив Добкін.

Він зазначив, що в той момент надходили дані про те, що тисячі молодих людей їдуть в Харків.

"За різними даними багато молодих людей їхали до Харкова.. Тисячі молодих людей. Була подана заявка на мітинг на 70 тисяч осіб. Була також інформація, що в Харків з'їжджаються радикально налаштовані молоді люди", - додав Добкін.

Добкін повідомив, що говорив з Януковичем по телефону.

"Перше, що він мені розповів, як вони виїжджали з Межигір'я. Один з охоронців отримав вогнепальне поранення в ногу. Це те, що я чув, не бачив особисто. З часом я отримав дзвінок від нього про те, що молоді люди зі зброєю направляються в Межигір'ї", - резюмував Добкін.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 квітня, в Оболонському суді Києва почався допит Добкіна. Ввчера допит Добкіна підтвердив адвокат Януковича Віталій Сердюк. 6 березня були допитані свідки з боку захисту: Андрій Чертков і Леонід Кожара.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України"), ч. 5 ст. 27 3 ч. ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") Кримінального кодексу України.