ua en ru

Добкін просить всі кошти від продажу стадіону "Металіст" залишити в облбюджету

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням залишити в обласному бюджеті усі кошти, які будуть виручені від продажу стадіону "Металіст". Про це Добкін заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє прес-служба Харківської ОДА. За його словами, ці гроші планується витратити на інфраструктурні об'єкти, важливі для міста і області.

"Нам потрібно вибрати певні пріоритети і створити такий список найбільш значущих соціальних об'єктів для нашого регіону. Я обов'язково буду звертатися до Януковича, щоб вся сума залишилася в обласному бюджеті, щоб ми могли її повністю використовувати. Ніхто не скасовував бюджетний кодекс, і можливі деякі вилучення у разі перевищення доходної частини бюджету. І перед тим, як звертатися до глави держави, я збираюся показати йому, на що наша територіальна громада збирається витратити ці кошти ", - сказав Добкін. За його словами, в список об'єктів може увійти будівництво нових лікарень, спортивних об'єктів, дорожніх розв'язок. Список буде розроблятися спільно обласним та міським керівництвом.

"Що найголовніше, отримавши за рахунок продажу стадіону додаткові кошти і побудувавши різні інфраструктурні об'єкти, ми не втратимо і стадіон. Він як був у Харкові, так і залишиться", - зазначив Добкін.

Зазначимо, раніше Добкін повідомляв, що сума операції з продажу стадіону "Металіст" буде не нижче 70 млн дол. США.

Читайте також: Продаж стадіону "Металіст" допоможе Харкову побудувати кілька великих об'єктів, - Кернес