ua en ru

Добкін готовий зустрітися в суді з "Свободою" для оскарження рішення про видобуток сланцевого газу

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін готовий зустрітися з представниками всеукраїнського об'єднання "Свобода" для оскарження рішення про видобуток сланцевого газу на Юзівському родовищі в Харківській і Донецькій областях. Про це він заявив сьогодні в ефірі "5 каналу".

"Ми будемо захищатися даними нам законом правами .. Але я не бачив представників" Свободи "на громадських слуханнях з видобутку сланцевого газу ... Вся їх полеміка полягає лише в тому, що "Баба-Яга проти". Ми готові зустрітися в будь-якому суді - нам є чим довести свою правоту", - сказав Добкін.

Водночас він зазначив, що йому невідомі власники компанії "Надра Юзівська", яка присутня в угоді між Україною та англо-голландським нафтогазовим концерном Royal Dutch Shell про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівському ділянці. "Сьогодні всі роботи в області веде Shell ... Ви вважаєте, що такий великий концерн буде вкладати мільйонні інвестиції в співпраця з ким попало? Я так не вважаю ...", - зазначив Добкін.

Як повідомлялося, сьогодні в Давосі міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький підписав угоду між Україною, Royal Dutch Shell і компанією "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.

Раніше "Свобода" заявляла, що оскаржить рішення Харківської обласної ради, якапогодила проект угоди про видобуток сланцевого газу на території області.

Читайте також: Україна та Shell підписали в Давосі угоду про видобуток сланцевого газу