ua en ru

Києву до кінця 2013 р. залишилося виплатити ще 1,05 млрд грн на обслуговування боргів, - Крамаренко

До кінця року Києву необхідно виплатити ще 1,05 млрд грн на обслуговування боргів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Крамаренка.

"У нас було 800 млн дол. зовнішнього боргу. Ми 250 млн дол. погасили в минулому році, зараз залишилося 550 млн дол.", - заявили в прес-службі.

У цьому році, згідно з графіком, погашення зовнішніх боргів не передбачено, тільки виплата відсотків.

Крім того, Києву залишилося погасити ще 150 млн грн боргу перед банком "Хрещатик": "Ми "Хрещатику" винні були 400 млн грн погасити, ми вже 250 погасили, тобто залишилося 150 млн грн і протягом року ми їх погасимо. Остаточний термін погашення - у вересні, - заявив РБК-Україна Руслан Крамаренко.

За словами Крамаренка, 250 млн грн були погашені завчасно, для того щоб заощадити гроші: "Ми спеціально погасили для того, щоб не платити відсотки і це нам дало можливість зекономити з 250 млн грн 20% річних. Ми заощадили 50 млн грн".

У той же час в прес-службі Крамаренко повідомили що загальний і внутрішній борг Києва складає 10,5 млрд грн. "Разом і зовнішніх і внутрішніх, всіх боргів - 10,5 млрд грн. Щорічно ми платимо відсотки з обслуговування цих боргів. У 2013 р. на обслуговування всіх боргів буде витрачено 1,3 млрд грн".

Читайте також: Обслуговування зовнішніх боргів Києва в 2013 р. складе 1,3 млрд грн.