ua en ru

Обслуговування загальних боргів Києва у 2013 р. складе 1,3 млрд грн, - КМДА

Обслуговування загальних боргів Києва у 2013 р. складе 1,3 млрд грн. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко сьогодні під час прямої лінії в "Комсомольській правді в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Сума на обслуговування боргів Києва в цьому році складе 1,3 млрд грн. Вона закладена в бюджеті, ми відмінно обслуговуємо зовнішні борги. В нас не має прострочень у сплаті і завдяки цьому ми маємо непоганий рейтинг, який практично йде в ногу з українським рейтингом - це показово для столиці", - зазначив Крамаренко.

За його словами, консультанти пропонують КМДА розтягнути у часі погашення заборгованостей, передбачуваних у 2015-2016 рр. "В нас цей бюджет буде бездефіцитним, ми не плануємо нових позик в цьому році. Єдине, що нам зараз пропонують фінансові аналітики, це перенести нашу заборгованість, яка є для погашення в 2015-2016 рр. на більш довгі папери з дешевшими ставками. Але ми поки що консультуємося і не знаємо, чи підемо на цю процедуру", - наголосив він.

За словами Крамаренка, необхідна також згода уряді і Мінфіну. "Якщо ми побачимо, що гроші можна перенести на довший період і вони будуть дешевшими, то ми підемо на цю угоду", - наголосив він. Крамаренко також додав, що основні суми боргу, передбачені для погашення на цей рік, були погашені на початку 2013 р.

Читайте також: КМДА планує продати облігації на 1 млрд грн, - Крамаренко