ua en ru

До європейського рівня влада тільки підвищує тарифи, - Медведчук

Українці скоро зажадають від чиновників відповіді і за розвал економіки, і за девальвацію національної валюти, і за підвищення тарифів, і за відсутність обіцяних реформ. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик зазначив, що після підвищення цін на електроенергію влада взялася за тарифи на газ. Так, 3 березня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення підвищити мінімальний тариф на газ (на об'єм до 200 кубометрів на місяць), що використовується для опалення, з 1089 грн до 3600 грн за тисячу кубометрів.

Однак, підкреслив Медведчук, ці розцінки будуть діяти тільки в опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня, з травня по вересень вартість газу складе 7188 грн за тисячу кубометрів незалежно від обсягів споживання.

"Словом, влада чесно виконує дане народові обіцянку забезпечити європейський рівень... тарифів і цін. Чиновники пояснюють свої непопулярні рішення умовами кредиторів: такі вимоги закріплені в Меморандумі між Кабміном і МВФ. Абсурдність ситуації в тому, що заради траншів МВФ влада прирікає мільйони українців на жебрацьке існування", - впевнений політик.

За словами лідера "Українського вибору", необхідно задуматися, міжнародні кредитори спочатку вимагають від Києва реформ, а потім дають гроші, а з українцями все відбувається навпаки: від народу спочатку вимагають заплатити гроші, а потім обіцяють провести реформи.